Open dag in Haarle voor goed doel

Familie Groote Wolthaar hebben een nieuwe vleesvarkenstal voor 1664 dieren. De stal is uitgerust met voerpadventilatie die is geperfectioneerd. De open dag op 16 december staat in het teken van een goed doel.

Open+dag+in+Haarle+voor+goed+doel
© Bert Kamp

Eigenlijk wilden Karin en Ton Groote Wolthaar uit Haarle geen open dag. Maar een open dag biedt wel de mogelijkheid om geld in te zamelen voor een goed doel. Dus gingen ze overstag. Vrijdag 16 december tijdens de open dag van ForFarmers wordt geld ingezameld voor de zesjarige www.dapperethijn.nl Thijn, een vriendje van een van hun zoons.

Bij Thijn is in februari de diagnose neuroblastoom (kinderkanker) gesteld. De artsen willen graag dat zijn behandeling in Amerika wordt voortgezet. De kosten daarvan vergoedt de zorgverzekeraar. Het verblijf van familie tijdens de behandeling moet echter uit eigen middelen worden betaald.

Geleidelijker sturen

De basis voor de voerpadventilatie is de inlaat aan de noordzijde van de stal. Hiermee wil de ondernemer ‘s zomers ook wat koelere lucht pakken. De inlaat ziet eruit als een ‘hondenhok’. Het is 1 meter hoog, in tegenstelling tot de gangbare 30 centimeter. De inlaat is afgeschermd door geperforeerd damwand die 33 procent doorlaat.

Verder tempert een dicht rolgordijn de luchtinlaat. Het werkt op onderdruk en gaat van onder naar boven dicht. 'Over een grotere hoogte stuur je de luchtinlaat geleidelijker. Daardoor heb je minder schommelingen in het klimaat', vertelt Ton Groote Wolthaar.

• Meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie LTO Noord

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer