Megastal 'dierenmishandeling in het groot'

Milieudefensie mag in haar anti-megastalcampagne spreken over 'dierenmishandeling in het groot'. Dat besliste de Reclame Code Commissie gisteren.

De Reclame Code Commissie stelt dat: 'Door Milieudefensie voldoende is onderbouwd dat de leefomstandigheden van megastallen leiden tot ernstig en langdurig ongerief bij deze dieren'.

De commissie doet deze uitspraak naar aanleiding van een door een burger ingediende klacht. Die maakte bezwaar tegen een radiospotje en een filmpje van Martin Gaus. Daarin roept hij mensen op de campagne van Milieudefensie voor een landelijk verbod op megastallen te ondersteunen.

Radiospot

'Ik weet heel goed dat koeien, kippen en varkens in megastallen een verschrikkelijk leven hebben. Dierenmishandeling in het groot', zegt Gaus in de milieudefensie.nl/vee-industrie/nieuws/reclame-code-commissie-stelt-milieudefensie-over-megastallen-in-het-gelijkradiospot voor de campagne van Milieudefensie. De organisatie is tevreden met de uitspraak van de Reclame Code Commissie.

Klaas Breunissen van Milieudefensie: 'We zijn blij dat de commissie stelt dat dit toelaatbaar is omdat onze uitingen door feiten zijn onderbouwd'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer