Veekeuring veilt kalf voor goed doel

Op de winteravondshow van de Zuidwesthoek wordt vrijdagavond 16 december na een veekeuring ook weer een veiling gehouden. Topstuk is Dora 124 (v. Damion), gefokt door Wilfred de Weerd uit Koekange en beschikbaar gesteld door de stichting Zuidwesthoek.

Veekeuring+veilt+kalf+voor+goed+doel
© Annie Steenbergen

De opbrengst van de veiling, die verder onder andere stierenpakketjes, embryo's en zakken maïszaad behelst, gaat naar de Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel.

De stichting heeft als doel het deelnemen aan paardensport door mensen met een beperking. De stichting ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van bijdragen van diverse organisaties.

De keuring vindt plaats in de hallen van loonbedrijf Pieter van der Linde te Wanneperveen. Voor de kalvervoorbrengwedstrijd meldden zich 40 kalveren aan. Bij de volwassen dieren wordt een vaarzen, jonge koeien en oude koeien rubriek gekeurd.

Veebeoordelingswedstrijd

De koeien worden niet alleen door de 'echte' jury gekeurd, maar ook door collega-veehouders in het publiek. Degene die met de beoordeling het dichtst bij de jury zit, is winnaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer