Geen geld ruilverkaveling Staphorst-Reestdal

Voor de ruilverkaveling Staphorst-Reestdal trekken Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel niet de portemonnee. Dat meldt de Meppeler Courant.

GS vinden het plan te zacht, omdat er geen concrete plannen liggen. Daarom zijn Gedeputeerde Staten niet van plan om € 21 miljoen uit te trekken. Burgemeester Joop Alssema van Staphorst heeft altijd gezegd dat de ruilverkaveling Staphorst-Reestdal cruciaal is voor een gezonde landbouw in dat deel van de gemeente.

Overijssel stelt € 37,6 miljoen beschikbaar om 1100 hectare natuur in de Ecologische Hoofdstructuur in te richten en de verkaveling van 4800 hectare landbouwgrond te realiseren. De Oldematen bij Rouveen is een van de grotere projecten, maar de Ruilverkaveling Staphorst-Reestdal lijkt volgens de Meppeler Courant buiten de boot te vallen.

Provinciale kaart

Provinciale Staten spreken in oktober over het voorstel. Burgemeester en Wethouders van Staphorst zetten alles op alles om het Staphorster belang op de provinciale kaart te zetten. Zo worden ook alle provinciale fracties benaderd en staan er gesprekken met de verantwoordelijk gedeputeerde op de agenda.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer