Begroting: korte impuls duurzaamheid

De komende twee jaar mogen agrarische ondernemers nog rekenen op een financiële ondersteuning voor de verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Daarna wordt het een stuk minder. Dat kan worden afgeleid uit de Rijksbegroting die vandaag openbaar werd.

Begroting%3A+korte+impuls+duurzaamheid
© ELI

Uit de begroting blijkt dat staatssecretaris Bleker de komende twee jaren een flinke impuls wil geven aan het verduurzamen van de agrarische sector. Ter illustratie; voor duurzame veehouderij is in 2012 nog € 27 miljoen beschikbaar. De daaropvolgende jaren nog slechts € 6,4 miljoen.

Ook voor het mestbeleid is in 2012 en 2013 jaarlijks een budget van rond de € 9 miljoen vastgelegd. Vanaf 2014 is dat slechts € 3 miljoen en daarna € 2 miljoen. Voor agrarische innovaties is er de komende twee jaar nog zo’n €12 miljoen beschikbaar. In de jaren daarna halveert dat bedrag.

Lichtpunt

Uitzondering is de glastuinbouw en de open teelten. Die sectoren mogen tot aan 2016 rekenen op een financiële bijdrage van rond de € 21 miljoen per jaar.

Lichtpunt is wel dat de tot 2016 belastingvoordelen blijven bestaan zoals de landbouwvrijstelling, verlaagd tarief glastuinbouw en sierteelt, landbouwregeling en rode diesel.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer