SGP: intrekken vergunning veehouder is in strijd met stikstofaanpak

Het besluit van provincie Utrecht om de natuurvergunning van een veehouderij in Wilnis in te trekken om een juridische kwestie met Schiphol te voorkomen, is in strijd met de Utrechtse stikstofaanpak. Dat stelt SGP, die vragen aan het provinciebestuur heeft gesteld.

SGP%3A+intrekken+vergunning+veehouder+is+in+strijd+met+stikstofaanpak
© Burt Sytsma

Schiphol had de boerderij gekocht en om intrekking van de vergunning gevraagd. De organisatie wil de vrijkomende stikstofruimte gebruiken voor de eigen natuurvergunning. Tot dusver had de provincie nog geen besluit genomen over het verzoek van de luchthaven om de natuurvergunning van de veehouder in te trekken. Schiphol heeft provincie Utrecht daarom onlangs 'in gebreke gesteld', bleek eerder deze week.

SGP-Statenlid Bertrick van den Dikkenberg wil van Gedeputeerde Staten onder meer weten waarom de stikstofruimte aan Schiphol is vergund en waarom het provinciebestuur niet bereid is de gang naar de rechter te maken. 'Betekent dit dat ieder bedrijf stikstofruimte kan opeisen?', aldus Van den Dikkenberg.


SGP wil ook weten welke gevolgen dit besluit heeft voor andere stikstofvragers in de provincie. De partij vreest dat PAS-melders nu achteraan in de rij staan. Ook zou het besluit van het provinciebestuur in strijd zijn met een in 2020 aangenomen motie die ongewenst koopgedrag moet voorkomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer