Verse boter daalt voor het eerst sinds zes weken

Nadat de ZuivelNL-notering voor verse boter zes weken lang is gestegen, zet deze voor het eerst een daling in van 3 euro. De mageremelkpoeders voor consumptiedoeleinden en diervoeders dalen met 2 euro. De prijzen van vollemelkpoeder en weipoeder blijven stabiel.

Verse+boter+daalt+voor+het+eerst+sinds+zes+weken
© Burt

De boterprijs steeg de afgelopen tijd met ruim 10 euro per week. Deze week komt deze uit op 675 euro per 100 kilo. Mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden komt uit op 245 euro en voor veevoeders op 232 euro per 100 kilo. Weipoeder blijft al weken stabiel, op een kleine steiging in mei na. Deze week staat die notering, net zoals de afgelopen vier weken, op 65 euro per 100 kilo.

De notering voor de vollemelkpoeder steeg elf weken lang en blijft deze week voor het eerst stabiel. De officiële Nederlandse zuivelnotering voor vollemelkpoeder komt in week 24 uit op 376 euro per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer