Brusselse Oogst: Boerenbelang is groot bij vorming nieuwe Europese Commissie

Europa heeft gestemd. Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de landbouw? Het nieuwe kabinet heeft veel doelen te halen in Brussel en moet daarom snel aan de bak, want de onderhandelingen over een nieuwe Europese Commissie beginnen al snel.

In deze aflevering van onze Brusselse Oogst-podcast duiden hoofdredacteur Esther de Snoo en redacteuren Jasper Schel en Peter Smit van Nieuwe Oogst de uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen.

De meerderheid van het grote midden met EVP, Renew en S&D is intact gebleven, maar ook hier zal de opmars van rechtse partijen van invloed zijn. De eerste belangrijke horde die de nieuwe Europese Commissie moet nemen, is het opstellen van een meerjarenbegroting voor de Europese Unie. Blijft het budget voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid overeind?

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer