Brusselse Oogst: 'Nederland komt in Brussel te weinig op voor boerenbelangen'

BBB-lijsttrekker Sander Smit wil als nieuwkomer op het Europese politieke toneel de boel hervormen. 'Als we ander beleid willen, dan moet dat nu gebeuren.' In de podcast Brusselse Oogst legt hij uit waarom het volgens hem hoog tijd is voor verandering.

Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement. In de podcast Brusselse Oogst vertalen Nieuwe Oogst en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) de verkiezingsbeloften naar het boerenerf.

Smit hoopt dat zijn partij het succes van de provinciale verkiezingen in 2023 kan herhalen. 'De doorgeschoten Green Deal raakt niet alleen boeren, maar ook heel veel burgers. Ik denk dat veel mensen behoefte hebben aan de koerscorrectie die wij voorstaan.'

Onder de naam 'Wij gaan Europa in' beschrijft BBB in het verkiezingsprogramma, dat medio mei gepresenteerd werd, wat er anders moet. 'Er staat veel op het spel', zegt Smit. 'Dat voelen boeren, tuinders en vissers, en met name ook burgers. Ik ga niet naar Brussel om langs de zijlijn te staan en mensen naar de mond te praten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer