Brusselse Oogst: 'Veel boomer-richtlijnen uit Brussel halen doelen niet'

De Brabantse boerenzoon Bart Millenaar voert de komende weken campagne op boerenerven om namens de VVD een plekje in het Europees Parlement te bemachtigen. In de podcast Brusselse Oogst legt hij uit wat er in zijn ogen moet veranderen in de Europese hoofdstad ten gunste van de Nederlandse boeren en tuinders.

Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement. In de podcast Brusselse Oogst vertalen Nieuwe Oogst en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) de verkiezingsbeloften naar het boerenerf.

Millenaar hekelt de verouderde richtlijnen waarop wetgeving is gebaseerd. 'Veel boomer-richtlijnen uit Brussel halen hun beoogde doelen niet. Zo is de Nitraatrichtlijn gebaseerde op verouderde aannames dat dierlijke mest een hoger uitspoelingsrisico zouden hebben dan kunstmest. Dat wil ik aanpakken.'

Ook de Green Deal is volgens de jonge politicus 'alleen maar zuur' voor de landbouw. 'Brussel maakt de kleurplaat, maar als de lijntjes krom zijn, kun je het in Nederland lastig rechttrekken.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer