Brusselse Oogst: 'Natuurherstelwet moet vooral in ijskast blijven'

Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement. In de podcast Brusselse Oogst vertalen Nieuwe Oogst en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) de verkiezingsbeloften naar het boerenerf.

In deze aflevering nemen, naast vaste tafelgast Gerben Boom van het NAJK, Willemien Koning (CDA) en Bert-Jan Ruissen (SGP) plaats achter de microfoon.

Koning staat op plek 4 van de verkiezingslijst voor het CDA. De melkveehouder uit Oudkarspel is Statenlid in Noord-Holland. In beide functies ervaart ze de stapeling van regelgeving, al dan niet uit Brussel. 'In Noord-Holland hebben we 27 procent meer ruimte nodig om aan alle opgaves te kunnen voldoen. Dus er moeten in Brussel dingen worden aangepast. Als eerste een herijking van de Natura 2000-gebieden.'


Teugels laten vieren

Ruissen, al vijf jaar Europarlementariër voor de SGP, vindt dat de Europese Unie juist de teugels meer moet laten vieren. 'Je ziet dat Brussel de zaak op verschillende terreinen te centraal wil regelen. Ze houden te weinig rekening met de verschillen tussen de lidstaten, onder meer met de natuurherstelwet. Die wet zit nu gelukkig in de ijskast en die moet daar vooral blijven.'

De twee politici gaan ook in op de discussie bij Nederlandse partijen die samen optrekken met de PVV in de nieuwe regering. BBB en NSC sluiten naar verwachting aan bij de Europese EVP-fractie, waar CDA ook al jaren onderdak vindt. Ruissen zegt dat hij de BBB ook goed bij zijn Europese familie, de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), vindt passen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer