Brusselse Oogst: 'Groen doen belonen, vies doen beprijzen'

Lara Sibbing gaat er alles aan doen om met voorkeursstemmen in het Europees Parlement te komen. Dat zegt ze in deze aflevering van de Brusselse Oogst-podcast. Ze staat op plek 16 op de lijst voor GroenLinks-PvdA bij de Europese verkiezingen.

Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement. In de podcast Brusselse Oogst vertalen Nieuwe Oogst en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) de verkiezingsbeloften naar het boerenerf.

De fusiepartij waar Sibbing toe behoort, splitst in Brussel weer op. GroenLinks vindt onderdak bij de Groenen en PvdA bij de Sociaal-Democraten. Sibbing heeft haar eigen prioriteiten. 'Ik maak me boos om de schijntegenstelling die wordt gecreëerd dat je als agrarisch ondernemer moet kiezen tussen een goed verdienmodel, of goed zorgen voor de grutto en omgeving. Dat is totale onzin. Je moet eerlijk belonen en beprijzen. Want dan kan dat wel en gaat goed ondernemerschap hand in hand met het sociale en het groene.'


Stappen zetten

Voorzitter Amber Laan van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt (HAJK) mist in het Europese beleid de middelen om aan alle opgaven te voldoen. 'Waar is het beleid dat mij helpt om van a naar b te komen? Hoe zorgen we ervoor dat boeren en tuinders die stappen kunnen zetten?'

Volgens Sibbing zijn daar drie dingen voor nodig: 'Eerlijk beprijzen en belonen via het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, een eerlijk speelveld en een eerlijke verantwoordelijkheid door de hele voedselketen. Zo moet je groen doen belonen en vies doen, oftewel vervuilen, beprijzen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer