Adema heeft meer tijd nodig voor oplossingen mestmarkt

Demissionair minister Piet Adema voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft meer tijd nodig voor oplossingen om de druk op de mestmarkt te verlichten. Dat heeft hij aan de Tweede Kamer laten weten.

Adema+heeft+meer+tijd+nodig+voor+oplossingen+mestmarkt
© Dirk Hol

Adema liet op 23 februari nog weten dat hij de Tweede Kamer eind maart wilde informeren over de mogelijke opties voor het verlichten van de mestmarkt. Nu meldt hij dat er meer tijd nodig is om de problemen op de mestmarkt het hoofd te bieden.

Bij de uitwerking is het volgens de minister noodzakelijk om te overleggen met meerdere partijen, zoals andere ministeries en de Europese Commissie. Daarom lukt het hem niet om deze maand het pakket aan opties aan te bieden. Hij verwacht in de eerste helft van april meer duidelijkheid over de opties te kunnen geven.

De Tweede Kamer debatteert donderdag 11 april over het mestbeleid. Een week voor het mestdebat, op 4 april, vindt in de Kamer een zogenoemde technische briefing plaats over de effecten van het mestbeleid. Kamerleden kunnen daarbij vragen stellen aan leden van de Commissie Deskundigen Meststoffenwet (CDM).

De minister voert ook overleg met de agrarische sector. Eerder liet hij al weten somber te zijn over de mogelijke oplossingen voor de mestmarkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer