Adema: meer tijd nodig om opties verlichten mestmarkt uit te werken

Demissionair minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft meer tijd nodig om de handelingsopties om de situatie op de mestmarkt te verlichten, in kaart te brengen en uit te werken. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Adema%3A+meer+tijd+nodig+om+opties+verlichten+mestmarkt+uit+te+werken
© Dirk Hol

Adema reageert op een aangenomen motie van VVD-Kamerlid Thom van Campen, die de regering verzoekt om voor 1 maart deze opties op een rij te zetten. Die deadline haalt hij niet, stelt Adema. 'Zoals ik ook eerder in de Kamer heb aangegeven, gaat het om een ingewikkeld vraagstuk. Daarbij vind ik het belangrijk zorgvuldig te werk te gaan en alle mogelijke handelingsopties tegen het licht te houden. Daarbij voer ik gesprekken met verschillende partijen, waaronder sectorpartijen.'


De minister heeft enkele weken meer tijd nodig dan in de motie wordt verzocht. Hij denkt eind maart de opties voor verlichting van de mestmarkt in kaart te hebben gebracht. Een op 6 maart gepland commissiedebat over het mestbeleid kan volgens Adema daarom beter worden uitgesteld tot begin april.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer