Handleiding geeft handvatten voor productief kruidenrijk grasland

ZuivelNL heeft in samenwerking met het Louis Bolk Instituut de handleiding 'Productief Kruidenrijk Grasland' ontwikkeld. Reden is dat kruidenrijk grasland volop in de belangstelling staat, maar dat veel veehouders verwachten enorm te moeten inboeten aan opbrengst. De handleiding moet melkveehouders handvatten geven om tot een goede opbrengst te komen.

Handleiding+geeft+handvatten+voor+productief+kruidenrijk+grasland
© Twan Wiermans

Een eerdere inventarisatie door ZuivelNL heeft uitgewezen dat melkveehouders behoefte hebben aan kennis over productief kruidenrijk grasland. Hoe combineer je dit met een goede melkproductie? Wat levert het naast grasproductie op qua droogtetolerantie, voederwaarde, diergezondheid en sectorimago? En wat moet je hiervoor doen, en soms juist laten?

Dat zijn vragen die in de inventarisatie naar voren kwamen. Daarbij geeft ZuivelNL aan dat kruidenrijk grasland ook van meerwaarde kan zijn in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en verschillende andere keurmerken.

Inmiddels is veel bekend over het onderwerp. Daarom heeft het Louis Bolk Instituut deze handleiding ontwikkeld. Financiering kwam vanuit ZuivelNL. Doel is om de melkveehouder handvatten te geven om productief kruidenrijk grasland in de bedrijfsvoering te implementeren.


Extra vakmanschap

Het inzaaien en management van kruidenrijk grasland vraagt om extra vakmanschap, stelt Louis Bolk Instituut. In de handleiding worden daarom de kansen uitgelicht, maar is ook aandacht voor de valkuilen. De handleiding bevat verder praktische tips voor het inzaaien en management van kruidenrijk grasland en een economische berekening.

De handleiding is al in pdf-format te downloaden. Half maart komt deze ook in een beperkte oplage gedrukt beschikbaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer