Vierde verdachte aangehouden in zaak Maas van den Heuvel

De politie heeft deze week een vierde verdachte aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van landbouwprominent Maas van den Heuvel.

Vierde+verdachte+aangehouden+in+zaak+Maas+van+den+Heuvel
© Nieuwe Oogst

Maas van den Heuvel, voormalig akkerbouwer, bestuurder bij onder meer de Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland, lokaal politicus, mestdistributeur en taxateur, werd half oktober onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in zijn woning in Kampen. RTV Oost meldt op basis van eigen onderzoek dat Van den Heuvel om het leven is gekomen door verstikking.

De vierde verdachte die is aangehouden is een 39-jarige Zwollenaar. Volgens RTV Oost heeft de onderzoeksrechter inmiddels bepaald dat de man de komende week vast blijft zitten. Eerder werden in deze zaak al drie mannen aangehouden, een 35-jarige ondernemer uit Kampen en twee mannen van 22 jaar, waarvan één afkomstig is van Curaçao. Alle verdachten zitten nog vast.


Een speciaal rechercheteam met de codenaam 'Zwitserland' is al maanden bezig met het onderzoek naar de omstandigheden rond het misdrijf. De vier verdachten worden naast de dood van Van den Heuvel inmiddels ook gelinkt aan een gewelddadige overval op een echtpaar in het Gelderse Epe. Het exacte verband tussen beide zaken is bij de recherche nog niet bekend. Begin volgende maand moeten drie van de vier verdachten zich voor het eerst voor de rechter verantwoorden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer