Melkprijs Arla Foods stijgt in maart met 1 euro

De melkprijs voor zowel gangbare als biologische melk van zuivelverwerker Arla Foods stijgt in maart met 1 euro per 100 kilo. Dat betekent voor Nederland dat de voorschotprijs voor gangbare melk uitkomt op 44,65 euro per 100 kilo. De prijs voor biologische melk stijgt naar 56,29 euro.

Melkprijs+Arla+Foods+stijgt+in+maart+met+1+euro
© Arla Foods

Door verschillen in toeslagen en de omrekeningsfactor pakt het verschil in Nederland vaak net anders uit dan de daadwerkelijk aangegeven prijsverandering door Arla Foods. Voor biologische melk stijgt de melkprijs in Nederland daardoor 68 cent per 100 kilo. De melkprijs voor gangbare melk stijgt wel exact 1 euro.De voorschotprijzen gelden voor melkleveringen met 4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, de Klimaatcheck, de duurzaamheidstoeslag van Arla Foods en ggo-vrije melkproductie. De prijzen zijn exclusief de verwachte nabetaling en de consolidering.


Royal FrieslandCampina liet eerder deze week weten de melkprijs voor maart met 50 cent te verhogen. Bij het grootse zuivelbedrijf in Nederland stijgt de biologische melkprijs in maart met 2,50 euro een stuk harder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer