Boerenprotest gooit roet in het eten van Ronde van Andalusië

Door boerenprotesten in Spanje is te weinig politie beschikbaar om de Ronde van Andalusië, ofwel Ruta del Sol, te begeleiden. De eerste etappe van de wielerwedstrijd is daarom afgelast, meldt de organisatie.

Boerenprotest+gooit+roet+in+het+eten+van+Ronde+van+Andalusi%C3%AB
© Vuelta a Andalucia

Boeren hebben met trekkers toegangswegen naar de Zuid-Spaanse stad Sevilla geblokkeerd. Daarnaast zijn wegen in de omgeving van Jaén en de haven van Motril geblokkeerd. In het noordelijke Girona zijn ook blokkades. Het protest is uitgebroken in Mercamadrid, het grootste logistieke groothandelscentrum van Spanje, dat is gevestigd in de hoofdstad.


De Spaanse boeren zijn onder meer de straat opgegaan omdat ze hervormingen eisen met betrekking tot de voedselketen en handelsovereenkomsten met derde landen. Zij willen dat die importproducten aan dezelfde eisen voldoen als Europese producten. Ook vragen ze bureaucratische vereenvoudiging en flexibiliteit van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. De demonstraties worden gesteund door de grote boerenorganisaties Asaja, Coag en UPA.

Het is onduidelijk wanneer en of de Ronde van Andalusië van start gaat. 'De wedstrijdleiding zal binnenkort beslissen over de volgende stappen', meldt de wedstrijdleiding. De vijfdaagse koers zou woensdag beginnen met een etappe van Almuñécar naar Cádiar over 162 kilometer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer