Man opgepakt voor lozen mest bij boerenprotest in Utrecht

Een 43-jarige man uit Renswoude is maandag aangehouden omdat hij eerder deze maand voor de ingang van het provinciehuis in Utrecht mest heeft geloosd. Het incident vond plaats bij een actie op 2 februari waarbij een groep boeren met ongeveer veertig trekkers langsging bij het provinciehuis.

Man+opgepakt+voor+lozen+mest+bij+boerenprotest+in+Utrecht
© Johan Wissink

De politie sluit niet uit dat meer mensen worden aangehouden. Naast een grote hoeveelheid mest, dumpten de actievoerders ook bouwafval voor het provinciehuis.

Plaatsvervangend politiechef Michel de Roos constateert dat de acties van een aantal mensen bij de boerenprotesten niets te maken hebben met demonstreren. 'De betrokkenen hebben er bewust voor gekozen om mest op straat te lozen. Dit mag niet zonder consequenties blijven voor de verantwoordelijken en daar treden we daarom ook tegen op. Dit doen we tijdens acties, maar ook – zoals nu het geval – door de opsporing naderhand te intensiveren.'


Vorige week maandag hield de politie twee actievoerders aan voor het blokkeren van de weg en het storten van afval bij een boerenprotest op de A50. Vrijdag werd besloten dat de 35-jarige man uit Eerbeek en de 39-jarige man uit Klarenbeek het proces in vrijheid mogen afwachten.


Boeren naar Haarlem

Ook vandaag zijn er demonstraties. Een grote groep boeren is bij het provinciehuis van Noord-Holland. De ondernemers reden maandagochtend vanuit Beverwijk richting Haarlem om te protesteren tegen nieuwe Europese regels. Onder begeleiding van de politie betraden ze de snelweg bij Velsen.

In het provinciehuis in Haarlem hebben de actievoerders een pamflet met eisen overhandigd aan gedeputeerden van BBB en GroenLinks. De boeren protesteren onder meer tegen nieuwe Europese regels over het uitrijden van mest.


• Volg de laatste ontwikkelingen op nieuweoogst.nl/boerenprotest

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer