Barth-Misset Fonds open voor welzijnsinnovaties veehouderij

Bij het Barth-Misset Fonds kunnen innovatieve en creatieve denkers en doeners dit voorjaar tot 100.000 euro aanvragen voor projecten die tot een verbetering leiden van de leefomstandigheden, ook tijdens transport, van dieren in de veehouderij. De eerste aanvraagronde is geopend. In totaal is 250.000 euro beschikbaar.

Barth%2DMisset+Fonds+open+voor+welzijnsinnovaties+veehouderij
© Koos Groenewold

Het Barth-Misset Fonds houdt sinds 2018 jaarlijks een subsidieronde en ondersteunt daarmee projecten die leiden tot een verbetering van dierenwelzijn in de veehouderij. Dit jaar zet het fonds in op dierenwelzijn in de volle breedte.

Elk haalbaar en opschaalbaar project dat leidt tot een substantiële toename van welzijn bij dieren in de veehouderij en dat geen schade toebrengt aan de leefomgeving, komt in principe in aanmerking voor financiële steun. Waar in de afgelopen jaren 50.000 euro het maximum aan te vragen bedrag was, kunnen deelnemers in 2024 eenmalig tot 100.000 euro aanvragen.


Beoordeling

De eerste aanvraagronde loopt tot en met 19 maart 2024. Het fonds beoordeelt vervolgens de aanvragen op basis van de richtlijnen en het afwegingskader en kijkt welke aanvragen het meest veelbelovend zijn.

In 2023 was er steun voor een praktijkexperiment met een strostal voor varkens, vrijloopkraamhokken met dagontmesting, het maken van instructievideo's die veehouders ondersteunen in het nog beter opmerken van onbehagen en welbehagen bij hun koeien en een pilot met wroetgelegenheid voor gespeende biggen in de buitenuitloop.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer