Zeeland uit twijfels over plan voor aanpak landelijk gebied

Het ontwerp van het plan landelijk gebied (NPLG) dat onlangs is gepubliceerd, wordt door Gedeputeerde Staten van Zeeland kritisch bekeken. In het NPLG staan de nationale en regionale doelen voor natuur, klimaat en stikstof. Het dagelijkse provinciebestuur maakt zich onder andere zorgen over de opgave van het Rijk om 181 hectare nieuwe natuur in Zeeland te creëren.

Zeeland+uit+twijfels+over+plan+voor+aanpak+landelijk+gebied
© ZLTO

De opgave sluit volgens Gedeputeerde Staten van Zeeland niet aan bij het collegeakkoord van de provincie. Daarin staat dat Zeeland werkt om de bestaande natuur te verbeteren, maar dat het geen prioriteit heeft om nieuwe natuur aan te leggen. In een commissievergadering verklaarde verantwoordelijk gedeputeerde Wilfried Nielen (BBB) dat de huidige natuurregelingen 'keurig' worden uitgevoerd. ‘Daar zit ook nieuwe natuur in, maar daarbovenop gaan we niets doen.’


Kritisch bekijken

In het ontwerp van het NPLG zijn ook doelen opgenomen die volgens het dagelijkse provinciebestuur niet haalbaar zijn binnen de gestelde termijn. Daarbij verwijzen ze naar het Kaderrichtlijn Water (KRW). Dat zijn strengere regels voor de waterkwaliteit waaraan Nederland moet voldoen.
Gedeputeerde Staten zal hun kritiek bespreken in hun zienswijze voor het ontwerp van het landelijk gebied. Tot 26 februari is er de mogelijkheid om op het ontwerp te reageren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer