Overijssel ontziet PAS-melders na indienen reductieplan stikstof

Overijsselse PAS-melders kunnen een plan voor reductie van hun ammoniakemissie indienen. Als dat plan wordt goedgekeurd, kan de provincie afzien van handhaving.

Overijssel+ontziet+PAS%2Dmelders+na+indienen+reductieplan+stikstof
© Nieuwe Oogst

Het is de nieuwste maatregel van provincie Overijssel om PAS-melders te helpen.

Daarnaast geldt voor het tweede jaar op rij een bemestingsverbod op provinciale landbouwgronden die boeren in erfpacht hebben. Overijssel zet die vrijkomende stikstofruimte in om in een handhavingstraject bij PAS-melders af te zien van handhaving.

Het reductieplan draagt volgens landbouw- en natuurgedeputeerde Maurits von Martels (BBB) ook bij aan de provinciale stikstofopgave en de verduurzaming van de landbouw. 'Dit plan kan helpen in de onderbouwing om handhaving te voorkomen, maar biedt nog geen legalisatie', zegt de woordvoerder van Von Martels. 'Een risico is dat de rechter de uitwerking en effectiviteit van de maatregelen in het emissiereductieplan onvoldoende vindt voor het afzien van handhaving.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer