BBB Brabant volgt voorbeeld Limburgse legesactie

Provincie Limburg draait op voor de legeskosten wanneer PAS-melders alsnog een vergunning krijgen. Ook de Brabantse BBB-fractie bereidt dit voor.

BBB+Brabant+volgt+voorbeeld+Limburgse+legesactie
© Pieter Stokkermans

Waar een bedrijf normaal 1.600 euro moet betalen voor een vergunning, wil provincie Limburg deze kosten voor rekening nemen. De PAS-melders wachten door de stikstofproblematiek al jaren op de benodigde vergunning, zo verklaarde de Limburgse BBB als indiener van het plan.

'Ondernemers zitten nu klem in hun ontwikkel- en verduurzamingsopgaven', stelde BBB samen met de andere indieners PvdA, CDA, SP, VVD, JA21 en Lokaal-Limburg.


Gelderland en Noord-Holland

Eerder besloten Provinciale Staten van de provincies Gelderland en Noord-Holland al bedrijven vrij te stellen van deze kosten, na voorstellen daartoe van BBB. In het nieuwe jaar wordt een soortgelijk initiatief ingediend in de Brabantse Statenzaal. 'We zijn er al mee aan de slag', verzekert BBB-Statenlid Marco Havermans. 'In de loop van 2024 komen we daarmee naar buiten.'

Lijsttrekker Kees Hanse van BBB Zeeland prijst de initiatieven in Limburg, Gelderland en Noord-Holland. 'Het zou best kunnen zijn dat we daarbij aansluiten. We willen zeker niet achterblijven, maar moeten we dit binnen onze partij nog bespreken.' In Zeeland hebben 56 PAS-melders zich aangemeld om alsnog een natuurvergunning te krijgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer