Zeventig boeren Flevoland benaderd in zoektocht plek munitieopslag

Zeventig boerenbedrijven in Flevoland zijn benaderd door het ministerie van Defensie. Dat is op zoek naar een locatie voor een grote munitieopslag voor andere NAVO-landen.

Zeventig+boeren+Flevoland+benaderd+in+zoektocht+plek+munitieopslag
© Studio Kastermans

Volgens LTO Noord zijn deze bedrijven 'compleet verrast' door het voornemen van Defensie om een grote munitieopslag te huisvesten in Flevoland. Het ministerie heeft locaties in Zeewolde en Biddinghuizen op het oog. Voor al deze locaties moet landbouwgrond worden opgeofferd, stelt LTO Noord. Eerder al kwam de belangenbehartiger in het geweer tegen de grote kazerne die ook gepland staat in Flevoland.

'De plannen voor de kazerne kenden we al. Maar er zijn maar liefst zeventig boerenbedrijven in Flevoland aangeschreven voor deze massamunitieopslag. We zijn hier enorm door geschokt. Dit komt als een grote klap. We begrijpen het ook niet. Moeten boerenbedrijven op vruchtbare landbouwgrond wijken om munitie op te slaan voor andere landen? Dat zou echt bizar zijn. Nederland is het meest dichtbevolkte NAVO-land', zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins.

In een brief van het ministerie van Defensie aan de Tweede Kamer komt ook het plan voor de grote kazerne in Zeewolde ter sprake. LTO Noord blijft hameren op het uitbreiden van bestaande kazernes in plaats van de bouw van een megakazerne op landbouwgrond in Zeewolde. Het besluit over de kazerne en de munitieopslag moet worden genomen door het volgende kabinet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer