LTO Noord: schrikreacties bij vee door oefening Falcon Leap

De internationale oefening Falcon Leap van 11 Luchtmobiele brigade vindt tot en met 16 september in Nederland. De inzet van transportvliegtuigen en (gevechts)helikopters kan voor vee leiden tot paniekreacties met schade tot gevolg. LTO Noord laat weten de eerste melding van een boer al te hebben ontvangen bij wie enkele koeien uitgebroken zijn.

LTO+Noord%3A+schrikreacties+bij+vee+door+oefening+Falcon+Leap
© Vidiphoto

Tijdens Falcon Leap wordt vanaf vliegbasis Eindhoven met transportvliegtuigen en helikopters laag boven een groot deel van Nederland gevlogen. Het ministerie van Defensie vergoedt kosten wanneer bijvoorbeeld vee uitbreekt door een schrikreactie vanwege overvliegende toestellen.Boeren die overlast ervaren van de militaire oefening kunnen een klacht of schadeclaim indienen. Hiervoor heeft de overheid een online klachtenformulier gemaakt. Volgens LTO Noord is het slim om bewijs als bijlage toe te voegen. Door middel van bijvoorbeeld foto’s van laagvliegende toestellen en het exacte tijdstip van overvliegen maken getroffen veehouders een grotere kans op vergoeding van de gemaakte kosten.
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer