Sensus: cichoreicampagne draait op 95 procent van capaciteit

De oogst, het transport, de aanvoer en de verwerking van cichorei in Nederland ligt volgens fabrikant Sensus redelijk op schema ondanks de beroerde oogstomstandigheden.

Sensus%3A+cichoreicampagne+draait+op+95+procent+van+capaciteit
© Koos van der Spek

De fabriek van Sensus in het West-Brabantse Roosendaal draait nu op ongeveer 95 procent van de geplande capaciteit. Dat de verwerking net niet helemaal optimaal verloopt, heeft alles te maken met de beperkte beschikbaarheid van cichorei vanwege de slechte oogstomstandigheden.

Het inulinegetal van de verwerkte cichorei ligt de laatste twee weken op 16,5, meldt de agrarische dienst van Sensus. Het tarrapercentage bedraagt gemiddeld ongeveer 12 procent. Gezien de nattigheid valt dat mee volgens Sensus. Dat is onder meer te danken aan de inzet van 100 procent reiniging bij verlading en op veel plekken het afdekken van cichoreihopen met vliesdoek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer