Handhavingsdag in glastuinbouw brengt overtredingen aan het licht

Tijdens een grootschalige handhavingsdag in de glastuinbouwgebieden Westland en Oostland heeft het Hoogheemraadschap van Delfland meerdere overtredingen geconstateerd. Zo lag op een aantal plekken afgevoerd gewas op het buitenterrein.

Handhavingsdag+in+glastuinbouw+brengt+overtredingen+aan+het+licht
© Hoogheemraadschap van Delfland

Omdat veel tuinders in deze periode van het jaar overstappen naar een nieuwe teelt en de kassen daarvoor grondig reinigen, organiseerde het Hoogheemraadschap van Delfland op donderdag 9 november een handhavingsdag. 'Bij het reinigen wordt water gebruikt waar resten voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen in kunnen zitten. Voor de waterkwaliteit is het belangrijk dat dit water niet in de sloot terechtkomt', beargumenteert de organisatie.


Handhavers trokken het gebied in, maar ook per helikopter werd onderzoek gedaan. Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Zo werd op een aantal locaties afgevoerd gewas gevonden op het buitenterrein. 'Op twee locaties kwam het vrijkomende percolaat, of lekwater, hiervan in het oppervlaktewater terecht', meldt het Hoogheemraadschap van Delfland.

Verder heeft het hoogheemraadschap geconstateerd dat één glastuinbouwbedrijf het restant van de drainwatersilo loosde in de natuur. Ook zijn afvalcontainers gevonden die niet vloeistofdicht zijn en werd in sommige gevallen het aanleggen of aanpassen van een dam in de watergang zonder watervergunning gerealiseerd.


Het Hoogheemraadschap van Delfland meldt dat in alle gevallen handhavend is opgetreden. Dit kan variëren van een schriftelijke waarschuwing tot een dwangsom of proces-verbaal.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer