Kerst in de Kas trapt repetities af bij kerststerrenkweker in Est

Op de kerststerrenkwekerij van Marjanne van den Berg in het Gelderse Est hebben afgevaardigden van vijf koren dinsdag 31 oktober de longen uit hun lijf gezongen. Het was de eerste repetitie en soundcheck voor een nieuw initiatief: Kerst in de Kas.

Kerst+in+de+Kas+trapt+repetities+af+bij+kerststerrenkweker+in+Est
© VidiPhoto

De eerste editie van Kerst in de Kas vindt plaats op zaterdagavond 25 november. Het evenement is in het leven geroepen door Fleur van den Berg, de dochter van Marjanne van den Berg. De 18-jarige organiseert dit in het kader van haar mbo-opleiding aan Yuverta in het Gelderse Geldermalsen.

Tijdens het evenement wordt de kas omgetoverd tot een soort kerstmarkt, met diverse eettentjes en kraampjes met kerstspullen. Kinderen kunnen zich laten schminken en ook is het mogelijk om kerstbomen te bestellen. Van den Berg hoopt dat Kerst in de Kas een landelijk vervolg krijgt. De kerststerrenkweker geeft aan binnenkort tijdens een internationale vakbeurs collega-kwekers te willen enthousiasmeren om mee te doen.


De eerste editie van Kerst in de Kas vindt plaats op zaterdagavond 25 november. Afgevaardigden uit vijf koren zingen mee.
De eerste editie van Kerst in de Kas vindt plaats op zaterdagavond 25 november. Afgevaardigden uit vijf koren zingen mee. © VidiPhoto

Het is niet verrassend dat het evenement wordt georganiseerd in een kerststerrenkwekerij. Veel consumenten kopen deze plant rond kerst. De afgelopen jaren is de populariteit ervan sterk toegenomen. Bloemenveiling Royal FloraHolland voert jaarlijks zo'n 15 miljoen kerststerren aan. Die zijn afkomstig van zo'n zestig Nederlandse kwekers.

Duitsland is met 38 procent het belangrijkste exportland voor de Nederlandse kwekers. Kwekerij Van den Berg in Est is de grootste kerststerrenkwekerij in Midden-Nederland. Jaarlijks worden er ongeveer 400.000 kerststerren geproduceerd.


© VidiPhoto

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer