Minder omzet en minder winst voor Syngenta

In de eerste negen maanden van 2023 realiseerde de Syngenta Groep een 6 procent lagere omzet met 24,3 miljard dollar (22,7 miljard euro) en daalde de winst voor het betalen van belastingen, rente en aflossingen met 22 procent tot 3,5 miljard dollar (3,26 miljard euro).

Minder+omzet+en+minder+winst+voor+Syngenta
© Syngenta

Als reden voor de omzetdaling meldt de Syngenta Groep dat veel distributeurs en detailhandelaren dit jaar hun voorraden aan het afbouwen zijn. De grotere voorraden zijn vorig jaar aangelegd vanwege de verstoringen in de toeleveringsketen die toen het gevolg waren van de geopolitieke spanningen. Verder zijn toeleveranciers en boeren zelf volgens Syngenta vanwege de hoge rentestand nu veelal eerder geneigd om dichter op de toepassing te bestellen.

Binnen de Syngenta Groep komen de lagere omzetcijfers vooral voor rekening van Syngenta Crop Protection en het bedrijfsonderdeel Adama. Beide takken van het grote landbouwconcern draaiden juist uitstekend in de eerste drie kwartalen van vorig jaar. De omzet van groene middelen en biologische gewasbeschermingsproducten steeg wel dit jaar tot dusver met ongeveer 14 procent.


Chinese activiteiten

De Syngenta Group China groeit wel met 9 procent in 2023 tot en met september. De totale omzet van de Chinese activiteiten staat nu op 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro). Er is vooral veel belangstelling voor deelname aan het dataplatform MAP (Modern Agriculture Platform). De omzet van Syngenta Seeds neemt wereldwijd toe met 3 procent tot 3,3 miljard dollar (3,1 miljard euro).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer