Syngenta komt met nieuwe bodemscan in Nederland en België

Syngenta komt met een service voor het nauwkeurig in kaart brengen van de bodem. Met het systeem kunnen telers beter onderbouwde beslissingen nemen voor een gerichter gebruik van inputs. Het zou vooral voordelen moeten bieden voor de bodemgezondheid op de lange termijn.

Syngenta+komt+met+nieuwe+bodemscan+in+Nederland+en+Belgi%C3%AB
© Syngenta

De Interra Scan van Syngenta brengt de bodem in kaart in hoge resolutie voor maximaal 27 informatiedagen. Volgens Syngenta is het systeem in staat de textuur, het nutriëntengehalte en het koolstofgehalte van de bodem nauwkeurig in beeld te brengen. Het werkt daarom ook effectief onder een breed scala aan omstandigheden.

Het systeem stelt telers in staat om de bemesting en koolstofvastlegging te optimaliseren, ongeacht de bodemvochtigheid, verdichting, bedekking of teeltomstandigheden. Voordeel is dat de gebruiker beter onderbouwde beslissingen kan nemen.


De nieuwe dienst van Syngenta is vanaf 1 augustus beschikbaar voor telers in Nederland en België. In Nederland wordt de Interra Scan in eerste instantie aangeboden via een beperkt aantal distributiebedrijven. Belgische telers kunnen zich daarentegen direct bij Syngenta aanmelden voor een bodemscan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer