Syngenta en Biotalys samen aan de slag met biologische gewasbescherming

Biotalys en Syngenta Crop Protection werken samen aan onderzoek, ontwikkeling en commercialisering van biologische oplossingen voor de bestrijding van plagen in een verscheidenheid aan gewassen. De focus ligt op biologische gewasbeschermingsmiddelen op basis van eiwitten.

Syngenta+en+Biotalys+samen+aan+de+slag+met+biologische+gewasbescherming
© Burt Sytsma

Binnen de strategische samenwerking zal Syngenta actief meewerken aan het onderzoeksprogramma van Biotalys naar op eiwitten gebaseerde biologische gewasbeschermingsmiddelen. Volgens de twee partijen is dit een oplossing voor de zoektocht naar biologische oplossingen die de impact op het milieu en de biodiversiteit beperken. ‘Op eiwitten gebaseerde biologische middelen kunnen nieuwe werkingsmechanismen bieden voor een effectieve en veilige toepassing in voeding en landbouw’, geeft CEO Patrice Selles van Biotalys aan.

De samenwerking zorgt er, volgens Selles, daarnaast voor dat de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve oplossingen voor de gewasbeschermingsindustrie kan versnellen. ‘De samenwerking met Syngenta is een belangrijke mijlpaal in onze missie om telers over de hele wereld te voorzien van efficiënte en duurzame landbouwoplossingen.’

Verdere voorwaarden of financiële details over de samenwerking worden niet bekendgemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer