'Boomkwekerij heeft grote stappen gezet in digitalisering'

Het thema van de 33ste editie van de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij GrootGroenPlus was 'dynamisch en digitaal'. Hier is volgens bestuurslid Erik Bastiaensen voor gekozen omdat er door de sector grote stappen zijn gezet op het vlak van digitalisering.

%27Boomkwekerij+heeft+grote+stappen+gezet+in+digitalisering%27
© Gerben van den Broek

GrootGroenPlus was van 4 tot en met 6 oktober in het Noord-Brabantse Zundert. 'Met ruim 260 exposanten en een groot aantal bezoekers was de beurs een groot succes', zegt Bastiaensen.

De vakbeurs werd dit jaar voor het eerst gehouden bij Business Centre Treeport (BCT). 'Dat betekende voor de organisatie onder leiding van Chantal van Kuyck van BCT een grote uitdaging, omdat alle voorzieningen nog moesten worden aangelegd. Maar ze zijn daar prima in geslaagd', constateert het bestuurslid.


Veranderende wereld

Waarom koos GrootGroenPlus voor dit specifieke thema? 'De wereld om ons heen verandert in razendsnel tempo en ook kwekers en telers werken steeds meer digitaal. In de afgelopen jaren zijn grote stappen gezet op het gebied van digitalisering', legt Bastiaensen uit.

Daarnaast beweegt de sector volgens het bestuurslid goed mee met de ontwikkelingen. 'De dynamiek in de boomteelt gaat samen met digitalisering. Ook rondom watermanagement, mechanisatie en gewasbescherming gebeurt enorm veel.'

Bastiaensen vindt dat GrootGroenPlus nog altijd van meerwaarde is voor de sector. 'Het is mooi om op de vakbeurs te zien hoe telers de huidige uitdagingen samen aanpakken. De stroomversnelling waar de boomkwekers mee te maken hebben was duidelijk merkbaar.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer