Boomkwekerijen zijn hard op zoek naar groene vingers

Tachtig leerlingen van het Christoffel College in Breda hebben dinsdag verschillende boomkwekerijen bezocht. Treeport Zundert organiseerde de bliksemstage om de leerlingen kennis te laten maken met werken in het groen.

'Het is belangrijk dat wij de scholieren mee laten lopen, zodat hopelijk wat mensen blijven hangen. De arbeidskrapte is er zeker in de sector', laat Eduward Balemans van Boomkwekerij Ron van Opstal weten. Werner Nooren van Boomkwekerij de Raamberg beaamt dat. 'De jeugd heeft de toekomst. En we zitten met een gebrek aan personeel.'

Veel leerlingen zijn enthousiast. 'Planten kweken lijk me leuk' en 'Ik doe liever dit dan school; daar leer je alleen uit een boek', klinkt het.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer