Vrijwilligers oogsten appels voor voedselbank

Bij fruitteler Martin van Alfen hebben vrijwilligers vrijdag een groot aantal appelbomen in Dronten leeggeplukt voor de voedselbank. 'Een kleine 10.000 kilo, oftewel zo'n 60.000 appels', vertelt een opgetogen Arie Burggraaf van de voedselbank. 'Het is elke week weer een puzzel om het pakket op een gezonde manier te vullen.'

Maar ook voor de fruitteler is dit een mooie oplossing. Als de appels blijven hangen, heeft hij volgend jaar minder opbrengst, dus de bomen moeten kaal.

Teler Van Alfen is blij dat hij met zijn appels een bijdrage kan leveren. 'Er zijn in Nederland ruim 100.000 gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank. Wij stellen de oogst beschikbaar, de voedselbank regelt de rest. Vorig jaar oogstten we op die manier 10.000 kilo, wat betekent dat de helft van de gebruikers van de voedselbank een appeltje van ons heeft kunnen eten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer