Organisaties vragen Adema tegen langer gebruik glyfosaat te stemmen

Vakbond FNV, Natuur & Milieu en de Parkinson Vereniging roepen demissionair landbouwminister Piet Adema op zijn poot stijf te houden in Brussel en tegen de verlenging van de toelating van glyfosaat te stemmen.

Organisaties+vragen+Adema+tegen+langer+gebruik+glyfosaat+te+stemmen
© Dirk Hol

Deze herhaalde oproep staat in een gezamenlijk persbericht. De organisaties stellen dat de minister moet luisteren naar de meerderheid van de Tweede Kamer. Volgens hen heeft de bewindsman inmiddels voldoende kennis over glyfosaat kunnen verzamelen om tegen verlenging van de toelating van het middel te stemmen.

FNV, Natuur & Milieu en de Parkinson Vereniging brachten eerder al samen het manifest Bestrijdingsmiddelen uit. Daarin sporen ze de Nederlandse overheid aan de samenleving beter te beschermen tegen de schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen.

De organisaties vinden dat er voldoende gezonde alternatieven zijn voor glyfosaat. Daarbij worden mechanische onkruidbestrijding, strokenlandbouw en ondiep ploegen genoemd. Tot slot verwachten ze van de overheid meer investeringen in onderzoek naar nieuwe teeltmethoden die minder afhankelijk zijn van glyfosaat of andere chemische middelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer