De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking starten fusieonderzoek

De samenwerking tussen De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking gaat een volgende fase in. Vanaf november zetten de diervoedercoöperaties verkennende stappen naar een volledige fusie. De Valk Wekerom en ABZ hebben daarvoor groen licht gekregen van hun ledenraad en raad van commissarissen.

De+Valk+Wekerom+en+ABZ+De+Samenwerking+starten+fusieonderzoek
© ABZ De Samenwerking

De coöperaties verwachten door de samenwerking op meerdere terreinen beter in te kunnen spelen op de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij. Er komt meer kennis beschikbaar voor de aangesloten leden-afnemers en kan er bijvoorbeeld beter worden ingespeeld op (toekomstige) marktconcepten voor dierlijke producten, geven De Valk Wekerom en ABZ aan.

De combinatie van beide coöperaties beschikt over acht moderne, gespecialiseerde fabrieken, die samen een goede dekking bieden over Nederland. Een volledige fusie maakt volgens de fusiepartners dat een extra efficiencyslag in de samenwerking kan worden gemaakt. Die noemen zij gewenst in het kader van te verwachten toekomstige ontwikkelingen.


Klaar voor de toekomst

'De samenwerking biedt ons de mogelijkheid onze organisatie verder aan te passen, om in de toekomst op een efficiënte wijze onze producten en diensten aan te kunnen bieden aan onze leden-afnemers', zegt algemeen directeur Martin Vervoorn van De Valk Wekerom. 'De bestaande samenwerking met ABZ geeft ons het vertrouwen dat wij elkaar goed passen. De medewerkers verstaan elkaars taal en hebben hetzelfde doel voor ogen: goed voer voor de dieren en het beste resultaat voor de veehouder.'

Algemeen directeur Marcel Roordink van ABZ zegt dat hij gelooft in 'de kracht van een regionale aanpak'. 'De samenwerking maakt dat we in alle regio's een nog uitgebreider assortiment diervoeders met bijbehorend advies kunnen aanbieden. Zowel in de reguliere als de biologische markt kunnen we de gehele markt vanuit eigen fabrieken bedienen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer