BASF stopt met veredeling van peulvruchten

BASF Vegetable Seeds verkoopt de activiteiten voor wat betreft de veredeling en zaadproductie van erwten en bonen aan de Belgische zaadfirma Storm Seeds.

BASF+stopt+met+veredeling+van+peulvruchten
© Marcel Berendsen

Deze week is daarvoor een overeenkomst getekend tussen beide bedrijven. Met het afstoten van de veredeling van peulvruchten betekent het dat er geen zaaizaad van bonen en erwten onder de merknaam BASF Nunhems meer op de markt komt. BASF en Storm Seeds maken geen financiële details van de transactie bekend.

Storm Seeds is als zaadfirma gespecialiseerd in groentezaden. Het hoofdkantoor staat in het Belgische Opglabbeek. Het bedrijf heeft ook een vestiging in de Verenigde Staten. In een reactie zegt directeur Pieter Storm dat de overname een mooie uitbreiding van de portfolio betekent. 'Hiermee versterken we onze marktleidende positie in peulvruchten.'

BASF Vegetable Seeds stelt met Storm Seeds een betrouwbare overnamepartner te hebben gevonden voor de bonen en de erwten. René Hogenboom van BASF Nunhems verklaart dat de verkoop van de activiteiten op het gebied van peulvruchten zorgt voor een versterking van de focus binnen de organisatie op de strategische groeigebieden in de groentezadensector.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer