BASF neemt meloenveredelaar ASL over

BASF Vegetable Seeds heeft per 1 januari officieel meloenveredelaar ASL overgenomen. De transactie met het particuliere Franse bedrijf in de buurt van Avignon heeft betrekking op alle aspecten van de huidige activiteiten van ASL, inclusief zaadproductie, intellectuele eigendomsrechten, kiemplasma en faciliteiten voor onderzoek, ontwikkeling en personeel.

BASF+neemt+meloenveredelaar+ASL+over
© Landbouwleven

De twee bedrijven werkten voor de overname al meer dan dertig jaar samen. Met de overname wil BASF nieuwe, innovatieve concepten voor gezonde en smaakvolle meloenen blijven ontwikkelen. 'De overname van ALS versterkt onze marktpositie en creëert nieuwe groeikansen voor ons assortiment hybride meloenzaden dat onder het Nunhems-merk op de markt wordt gebracht', zegt senior vicepresident Maximilian Becker.

'Met de kennis en expertise van onze collega's kunnen we een bredere en meer innovatieve meloenpijplijn aanbieden aan onze partners in de waardeketen en consumenten', vervolgt Becker. ASL staat bekend om zijn specialisatie in meloenen met oranje vruchtvlees zoals Cantaloup en Charentais. Ook de rassen Magenta, Red Falcon, Torum, Bernini en Golden Cantaloup zijn wereldwijd belangrijk.

De faciliteiten voor zaadproductie en veredeling van ASL nabij het Franse Avignon worden nu geïntegreerd in het huidige netwerk van BASF. Dat bestaat uit 23 veredelingsstations voor groentezaden wereldwijd. Het wordt de eerste onderzoeks- en ontwikkelingslocatie voor veredeling en screening in Frankrijk. De financiële gegevens van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer