BASF en StePac willen houdbaarheid verlengen met nieuwe verpakking

Het Duitse BASF en het Israëlische StePac gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een reeks nieuwe duurzame verpakkingen voor aardappelen, groenten en fruit. Door de producten te transporteren in verpakkingen die het rijpingsproces vertragen, hopen de twee bedrijven een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de wereldwijde voedselverspilling.

BASF+en+StePac+willen+houdbaarheid+verlengen+met+nieuwe+verpakking
© DIRK HOL

Voor de reeks nieuwe verpakkingen levert BASF de chemisch gerecyclede polyamide 6 'Ultramid CcycledTM' aan verpakkingsspecialist StePac. Dit bedrijf gebruikt chemisch gerecyclede kunststoffen voor het verpakken van verse en bederfelijke producten. Het bedrijf is onlangs gecertificeerd om chemisch gerecycled polyamide 6 op te nemen in gemodificeerde-atmosfeerverpakkingen.

Die atmosfeerverpakkingen beschikken over een ingebouwde vochtigheidsregeling, waardoor het rijpingsproces van aardappelen, groenten en fruit wordt vertraagd. Tegelijkertijd blijven de kwaliteit en voedingswaarden van de verpakte producten tijdens langdurige opslag of langeafstandtransporten gewaarborgd. De chemisch gerecyclede polyamide 6 van BASF zal 30 procent van het nieuwe verpakkingsmateriaal gaan uitmaken.

De Colombiaanse exporteur Jardin Exotics zal deze Xgo Circular-verpakkingen als eerste toepassen. BASF en StePac kiezen er bewust voor het product al bij de producent te verpakken. 'Door al bij de bron te verpakken in de uiteindelijke retailverpakking is het namelijk niet meer nodig om het na aankomst opnieuw te verpakken', aldus manager Gary Ward van StePac.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer