'Niet alleen boeren vragen duidelijkheid'

Het schrijven van deze column gaat tussen het inpakken van de koffers, de laatste klusjes op de boerderij en het afronden van bestuurlijke werk door. We gaan dit jaar iets langer weg, omdat we naar Canada gaan, wat gelijk ook familiebezoek aan mijn broer en zus betekent.

%27Niet+alleen+boeren+vragen+duidelijkheid%27
© Dirk Hol

Ik, maar vooral ook mijn gezin hopen dit jaar op een ongestoorde vakantie. Die kans lijkt best groot, want door alle politieke ontwikkelingen van de afgelopen tijd gebeurt er even niet zoveel in afwachting van de nieuwe verkiezingen.

Ondanks dat we iets langer weggaan, kunnen we ook het bedrijf rustig achterlaten in de wetenschap dat Tiemen, onze medewerker met veel verantwoordelijkheidsgevoel, de honneurs waarneemt. Hij kan op zijn beurt weer rekenen op professionals als loonwerkers, de dierenarts, de installateur et cetera. Op zo'n moment van voorbereiding op ons vertrek realiseer ik me maar weer eens hoe goed de infrastructuur van de Nederlandse land- en tuinbouw is.

Toen ik vorige week een praatje stond te maken met een medewerker van het loonbedrijf, zei hij dat hij zich zorgen maakte. 'Wat als alle Haagse plannen doorgaan of als er massaal gebruik wordt gemaakt van opkoopregelingen? Kan ik dan mijn baan behouden?' Geheel terecht zei hij: 'Ik vind het goed dat er veel aandacht is voor boeren, maar waar is de aandacht voor iedereen die met die boer verbonden is?' Hij sloot af met: 'Ik hoop dat er snel een nieuw kabinet is. Laat dat vooral duidelijkheid geven, want onzekerheid knaagt.'

De waarde en het toekomstperspectief van het agrocluster moeten in de spotlights

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

In een tijd van relatieve rust werken we als LTO hard door in aanloop naar de verkiezingen en de vorming van een nieuw kabinet. De waarde en het toekomstperspectief van het agrocluster moeten in de spotlights. Iedereen die in de agrarische sector werkt, verdient dat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer