FruitMasters start bouw nieuw appelpakstation

Scheidend directeur Kees de Kat van FruitMasters gaf donderdag het startschot voor de bouw van een nieuw appelpakstation bij de veilinglocatie in het Gelderse Geldermalsen. Er komt onder meer een 23 meter hoog magazijn.

FruitMasters+start+bouw+nieuw+appelpakstation
© Vidiphoto

Het terrein van FruitMasters is in de afgelopen weken bouwrijp gemaakt. Enkele gebouwen gingen tegen de vlakte om te kunnen starten met de heiwerkzaamheden. Er gaan 2.800 heipalen de grond in. Het nieuwe gebouw wordt vol gelegd met zonnepanelen en de meeste handelingen worden geautomatiseerd.

In het pand komt onder meer een hoogbouwmagazijn van 23 meter hoog voor een geautomatiseerde opslag van 11.000 voorraadbakken. Daarnaast wordt een extra verdieping van het magazijn ingericht als uitbreiding van het pakstation voor zachtfruit. Naar verluidt kost de nieuwbouw 60 miljoen euro, waarvan de helft met Europees geld wordt betaald.


Masterplan

De nieuwe hal is onderdeel van een masterplan van FruitMasters, dat een investering vergt van enkele tientallen miljoenen euro's. De Kat gaf onlangs een toelichting tegenover Nieuwe Oogst op dit masterplan.

Doel van dit plan is uitbreiding van capaciteit en meer efficiëntie in de bedrijfsvoering. 'Via automatisering en verregaande robotisering in de logistiek willen we besparen op arbeidskosten', zei de scheidend directeur. 'De afgelopen tien jaar lukt het ons om met hetzelfde aantal arbeidskrachten te verdubbelen in omzetvolume. Die trend willen we voortzetten.'

De bouwactiviteiten op de veilinglocatie in Geldermalsen moet voor eind 2024 zijn afgerond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer