Doek valt in 2023 voor klokverkoop FruitMasters

FruitMasters stopt per 1 januari 2023 met de klokverkoop. Dat heeft de veilingcoöperatie deze week laten weten aan haar telers en kopers.

Doek+valt+in+2023+voor+klokverkoop+FruitMasters
© Job Hiddink

'We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan', verklaart brandmanager Tim Kievits van FruitMasters. 'In de loop der jaren, vooral de laatste dertig jaar, hebben we de markt zien veranderen. De markt vraagt naar meer klantspecifieke verpakkingen en concepten. De veilingklok kan dat niet meer invullen en wordt daarom steeds minder van belang.'

Het fruitaanbod verplaatst zich door deze ontwikkeling naar commerciële afspraken, zoals bemiddeling, vaste contracten en lange termijnafspraken. Kievits: 'Zowel onze leden als klanten kiezen voor continuïteit. Commerciële afspraken bieden daarvoor meer ruimte.'


10 procent aandeel in 2021

Het aandeel van de veilingklok bij FruitMasters werd steeds minder. In 2021 leverde de klok een omzet van 30 miljoen euro op, bij een totale omzet van 282 miljoen. Dat is een inbreng van circa 10 procent. 'De keuze om te stoppen met de klokverkoop geeft kansen voor zowel bestaande als nieuwe klanten', aldus Kievits.

'Voor kopers blijft de mogelijkheid bestaan om het product vooraf te zien, zodat ze weten wat ze kopen. Daarbij kunnen ze nog steeds dagelijks met ons commercieel team overleggen. Het blijft daghandel', besluit hij. De laatste veildag in Geldermalsen zal plaatsvinden op 23 december 2022.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer