FruitMasters voegt appelras Wurtwinning toe aan portfolio

Veredelingsbedrijf Fresh Forward en coöperatie FruitMasters hebben op de Fruit Logistica in Berlijn de licentieovereenkomst voor het appelras Wurtwinning gesloten. Met het tekenen van de overeenkomst verkrijgt FruitMasters de productie- en verkooprechten van het ras.

FruitMasters+voegt+appelras+Wurtwinning+toe+aan+portfolio
© SeeSaw GmbH

Met de toevoeging van het ras Wurtwinning aan het rassenportfolio wil FruitMasters een duidelijk stap zetten in de koers naar een duurzamere fruitteelt. 'Het is met het oog op de Europese Green Deal en de Toekomstvisie gewasbescherming 2030 essentieel om in te zetten op robuuste appelrassen', stelt Adriaan Vis van de fruitcoöperatie. Wurtwinning is een ras dat schurftresistent is en weinig gevoelig voor meeldauw.

Volgens Vis zijn telers daarnaast ook steeds actiever op zoek naar middellate appelrassen. 'De Wurtwinning voldoet aan deze eis vanwege het plukvenster van midden tot eind september. Natuurlijk zijn ook de goede resultaten in de onafhankelijke smaakonderzoeken een reden voor de grote vraag naar Wurtwinning vanuit onze leden.'

De eerste kleinschalige productie wordt aankomend seizoen verwacht en zal als gesloten retailconcept worden vermarkt. Vis laat weten dat de teelt de komende jaren zal optimaliseren. De aanplant zal vervolgens ook worden uitgebreid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer