Fruitmasters wil komend jaar uitbreiden

Fruitmasters is van plan om volgend jaar een nieuw hoogbouwmagazijn en een verdieping op het zachtfruitpakstation te bouwen in het Gelderse Geldermalsen. Het uitbreidingsplan wordt woensdag 30 november aan de leden gepresenteerd.

Fruitmasters+wil+komend+jaar+uitbreiden
© FruitMasters

In de nieuwe situatie worden alle handelingen rondom kistlogistiek, sortering en verpakking verder geautomatiseerd, gerobotiseerd en gecentraliseerd. Na de verbouwing moet jaarlijks 85 miljoen kilo appels worden gesorteerd en verpakt. 'De uitbreiding van het zachtfruitpakstation is daarnaast nodig om te kunnen voorzien in de toenemende vraag', meldt de organisatie in haar ledenblad.

Om de uitbreiding mogelijk te maken, moet wel eerst een deel van de huidige gebouwen gesloopt worden. 'Ons terrein is op dit moment namelijk al volgebouwd', aldus de organisatie. Fruitmasters verwacht dat de bouw ongeveer zestien maanden in beslag neemt en daarmee in het vierde kwartaal van 2024 wordt afgerond.

Vanwege de nieuwbouw zal Fruitmasters ook deelnemen aan de gemeenschappelijke marktordening (GMO). 'Omdat het gebouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen is daarop 80 procent GMO-subsidie mogelijk', licht de organisatie toe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer