BioMasters is nieuw platform voor biologisch fruit

Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic en afzetcoöperatie FruitMasters lanceren samen platform BioMasters voor de afzet van en kennis over biologisch geteeld fruit.

BioMasters+is+nieuw+platform+voor+biologisch+fruit
© VidiPhoto

Het platform moet bijdragen aan de gezamenlijke ambitie van beide coöperaties om de kansen voor biologische fruit op zowel de nationale als internationale markt te benutten. Volgens commercieel directeur Adriaan Vis van Fruitmasters sluiten de portfolio's van de coöperaties naadloos op elkaar aan.

'Bij onze nationale en internationale klanten zien wij het aandeel biologisch groeien. We zijn daarom verheugd dat we met dit platform en de telers van Nautilus Organic onze bronfunctie weten te versterken door de toevoeging van biologisch geteeld fruit. Door beide netwerken te verbinden, kunnen we klanten voorzien in een totaalaanbod van hoogwaardig en biologisch geteeld fruit, rechtstreeks van de bron.'

Delen van kennis

Centraal binnen het platform staat volgens Vis het delen van kennis. De Europese Commissie benoemt in de Green Deal biologische teelt als onderdeel van een duurzame transitie. Daar waar gangbare teelt verder vergroent en marktontwikkeling gericht is op duurzaamheid, is het essentieel de kernwaarden van biologische teelt op het gebied van biodiversiteit, zorg voor bodemleven en eerlijke verwaarding in de keten te bekrachtigen, stelt directeur Michael Mackaay van Nautilus.

'Als coöperatie hebben we oog voor een duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Daarom kunnen wij leden van FruitMasters die willen omschakelen naar biologische teelt goed adviseren. Met het platform bieden we hen vanaf de start voldoende afzetmogelijkheden met het juiste rendement. En kunnen we ze faciliteren op het gebied van sorteren en verpakken. Op onze beurt kunnen wij profiteren van de kennis bij FruitMasters over retail en het in de markt zetten van merken en concepten.'


Zelfstandige entiteiten

Beide coöperaties blijven opereren als zelfstandige entiteiten. De biologische fruittelers kunnen hun producten vanaf afzetseizoen 2022 – 2023 afzetten via het BioMasters-platform. De komende maanden worden er verdere stappen gezet in de realisatie van het platform en het aansluiten van klanten hierop.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer