Minister maakt geen uitzondering voor hoge WW-premie op seizoensarbeid

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt definitief een uitzondering op de hoge WW-premie voor seizoensarbeid. Dat heeft ze onlangs tijdens een commissiedebat over de Wet arbeidsmarkt in balans gezegd.

Minister+maakt+geen+uitzondering+voor+hoge+WW%2Dpremie+op+seizoensarbeid
© Dirk Hol

LTO Nederland vindt het besluit van de minister onterecht en teleurstellend. De boerenbelangenorganisatie constateert dat werkgevers in de land- en tuinbouw die met seizoensarbeiders werken, worden geconfronteerd met hoge werkgeverslasten in vergelijking met medewerkers met een vast contract. In de ons omliggende landen geldt juist een lager tarief voor seizoenswerkers.

LTO wijst erop dat werkgevers de hoge WW-premie voor een grote groep seizoensarbeiders betaalt, terwijl deze groep vanwege de referte-eis – minimaal 26 weken werken in de 36 weken voorafgaand aan moment van einde dienstverband – geen aanspraak heeft op een WW-uitkering.


In aanloop naar het commissiedebat Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft LTO samen met de Nederlandse Fruittelers Organisatie haar zorgen geuit aan de Tweede Kamer. In het debat heeft het CDA hierover vragen gesteld. De minister is hierdoor niet van gedachten veranderd. Binnenkort start de evaluatie van de Wet arbeidsmarkt in balans waarbij LTO de kwestie opnieuw aankaart.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer