Eieren voor politici vlak voor reces

Powerful Eggs laat politici zien en proeven hoe gezond een ei is. Tweede Kamerleden en ministers gaan dinsdag in gesprek met pluimveehouders die graag vooruit willen. Daarbij hoort een gezonde lunch met honderden broodjes ei. Naar verwachting pakt ook landbouwminister Adema minimaal één broodje mee.

Eieren+voor+politici+vlak+voor+reces
© Powerfull Eggs

Het is tijd voor een positieve kijk op de innovatieve en veerkrachtige pluimveesector in Nederland, vinden de initiatiefnemers. 'De pluimveesector wil leveren op een duurzame manier en toekomstgericht, omdat kinderen een waardevolle toekomst verdienen. Met jonge boeren die echt willen innoveren en investeren', stelt Powerful Eggs.

Veel mensen praten over het gat tussen stad en platteland. 'We gaan aan de slag om dit te dichten. Nederland is het beste land ter wereld in het produceren van eieren. De campagne van powerfuleggs.nl is bedoeld om de agrarische sector en de gemiddelde Nederlander dichter bij elkaar te brengen', licht woordvoerder Henk Jan de Kat toe.


Gezondheidsvoordelen

'Powerful Eggs vertelt het verhaal over de gezondheidsvoordelen van eieren. We vragen aandacht voor het ondersteunen van pluimveehouders en we bevorderen de circulaire keten. Boeren werken hard om hoogwaardige eieren boordevol vitamines en mineralen te produceren met aandacht voor duurzaamheid', zegt De Kat.

Alle activiteiten van Powerful Eggs sluiten volgens de woordvoerder aan bij de boer-tot-bordstrategie van de Europese Unie en richten de pijlen op educatie over het ei. Naast een enorme ei-trailer, die dinsdag in Den Haag is te bewonderen, worden broodjes gezond, uiteraard met ei, geserveerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer