Akkerbouw ziet transitie in de praktijk bij open dag Rusthoeve

De open dag van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat heeft woensdag 2.500 bezoekers getrokken om kennis op te doen over de nieuwste technieken en producten in de akkerbouwsector. Telers konden bij Proefboerderij Rusthoeve tien rondgangen volgen.

Akkerbouw+ziet+transitie+in+de+praktijk+bij+open+dag+Rusthoeve
© Anton Dingemanse

Tijdens het jaarlijks terugkerende akkerbouwevenement lag de focus op het thema 'teelt in transitie'. In de rondgangen kwamen nieuwe rassen, gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en plantversterkers en innovatieve teeltmethoden aan bod.

'Nieuwe technieken en producten zijn van groot belang voor de sector', stelt Bram de Visser, coördinator van de open dag. 'We moeten samen op zoek naar oplossingen voor de toekomst.' In het veld waren onder meer cameragestuurde schoffels, slimme robots en spotsprayers te zien.


De open dag van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat trok woensdag circa 2.500 bezoekers.
De open dag van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat trok woensdag circa 2.500 bezoekers. © CZAV/Rusthoeve

De Visser spreekt van een geslaagde dag dankzij het mooie weer, de aanwezigheid van ongeveer tachtig standhouders en het grote aantal bezoekers. 'Het is waardevol om de transitie in de praktijk te laten zien. Ontwikkelingen en mogelijkheden voor de toekomst met aandacht voor bodemverbetering en bodemvruchtbaarheid. Ook de rol van eiwitgewassen in het bouwplan en groenbemesters en bodemverbeteraars passen daarbij.'Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer