Productieconcept Nedertarwe groeit naar 15.000 ton

Het productieconcept Nedertarwe stijgt komend seizoen naar circa 15.000 ton. Daarvoor heeft landbouwcoöperatie CZAV met ruim vijftig telers overeenkomsten afgesloten.

Productieconcept+Nedertarwe+groeit+naar+15%2E000+ton
© Twan Wiermans

Meelfabrikant Koopmans en CZAV gingen twee jaar geleden een samenwerking aan voor Nedertarwe. Doel was om een concept voor tarwemeel te realiseren gebaseerd op lokaal en duurzaam geteelde tarwe met daarbij een goede prijs voor boeren van CZAV.


Een groot succes, zegt CZAV. Daar waar de coöperatie in het eerste jaar 2.000 ton tarwe aan Koopmans leverde, groeide dat afgelopen jaar naar 4.500 ton en komend seizoen dus naar 15.000 ton tarwe. Goed voor ongeveer vijftien volle binnenvaartschepen.


CZAV schaalt op naar ruim vijftig telers die dit jaar voor de 15.000 ton tarwe moeten gaan zorgen. Daarbij gaan deze boeren duurzaam aan de slag door de aanleg van bloemenranden, verbeteren van de bodemvruchtbaarheid en het beperken van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De coöperatie ambieert om op termijn ook het verminderen van de CO2-emissie mee te nemen in de richtlijnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer