Actie tegen opschorten btw-verlaging groente en fruit

De Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN) voert donderdag actie op drie plekken in Nederland om te voorkomen dat de afgesproken verlaging van de btw op groente en fruit tot 0 procent wordt opgeschort. De AVN is het dan ook niet eens met de conclusie dat de impact van de invoering van het nultarief niet groot zal zijn.

Actie+tegen+opschorten+btw%2Dverlaging+groente+en+fruit
© Job Hiddink

Staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën liet onlangs in een Kamerdebat weten dat het kabinet op Prinsjesdag duidelijk zal maken of 2024 het jaar wordt van 0 procent btw op groente en fruit of alternatieve maatregelen.

De AVN gaat donderdag samen met lokale ondernemers in het Flevolandse Emmeloord, het Noord-Hollandse Julianadorp en het Overijsselse Enschede het verschil laten zien tussen 9 procent btw en 0 procent btw op groente en fruit. Daarbij wil de brancheorganisatie voor versspeciaalzaken laten zien wat de impact hiervan is op een gemiddeld gezin.


De AVN is het niet eens met dat wordt gesuggereerd dat er veel problemen kleven aan de invoering van het nultarief en dat de impact zal tegenvallen. Bij de brancheorganisatie voor groente-, fruit- en versspecialisten zijn ruim 350 bedrijven aangesloten. Overigens is AVN de nieuwe naam van AGF Detailhandel Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    17° / 12°
    40 %
Meer weer